Zöld építészet

WWF Zöld csomag a gyulai Elizabeth Hotelben

A nyári szabadságok idejéhez közeledve a WWF Magyarország és a gyulai Elizabeth Hotel közös projektbe vágott. A szállodában öt „zöld szobát” alakítottak ki, melyek vendégei látogatásukkal a kellemes és felüdülő pihenés mellet a WWF Magyarország erdővédelmi programját támogatják.

Az Elizabeth Hotel és a WWF Magyarország megállapodásának köszönhetően jött létre a szálloda ’WWF Zöld csomagja’, melynek foglalása esetén a vendég a csomag értékének 5%-val az alapítvány erdővédelmi programját támogatja. Az ajánlat további különlegessége az ingyenes kerékpárhasználat és az ingyenes belépőjegy a Gyulai Várfürdőbe. A WWF csomagot foglaló vendégek között a hotel folyamatosan sorsol ki WWF Örökbefogadói csomagokat is.

A 2012 májusában elkészült szobákat számos környezettudatos megoldás teszi valóban zölddé. A lakosztályokban szelektíven lehet gyűjteni a szemetet, a zuhanyokat és mosdókat a víztakarékosság jegyében csapszűkítővel látták el a szálloda üzemeltetői, ezen kívül a világítást is energiatakarékos izzók biztosítják. A szobák falain őshonos állatfajokat és páratlan szépségű hazai tájakat bemutató természetfotók láthatók.

„Lelkesen fogadtuk az Elizabeth Hotel megkeresését, hiszen számunkra mindig öröm, ha új területen próbálhatunk meg környezetbarát megoldásokat alkalmazni. Az elkészült 5 zöld szoba amellett, hogy minden igényt kielégít és kellemes pihenésre ad lehetőséget, a környezettudatosság alapjaival is megismerteti a vendégeket. Reméljük a jövőben egyre több szálloda követi az Elizabeth Hotel példáját, így nyaralásunk közben sem károsítjuk környezetünket.” – nyilatkozta Figeczky Gábor a WWF Magyarország igazgatója.