Zöld építészet

Győztest hirdettek a Schneider Electric Go Green in the City 2012 nevű nemzetközi innovációs versenyén

A Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértője Párizsban látta vendégül a Go Green in the City innovációs versenyének 50 döntősét 2012. június 20–23. között. A vállalatcsoport központjában tartott döntőben Marcellye Mirandát (Universida Federal de Minas Gerais, Brazília) és Igor Soarest (Pontifícia Universidade Católica de Minas Gerais, Brazília) nevezte meg a zsűri győztesként „Zöld fény” nevű ötletükért.

A koncepció hét különböző rendszer integrációjára épül, melynek alkalmazásával nagy mennyiségű energia és víz takarítható meg.

A Párizsban tartott háromnapos rendezvényen a Németországból, Brazíliából, Kínából, az Egyesült Államokból, Franciaországból, Indiából, Oroszországból, Törökországból és Lengyelországból érkezett döntősök esettanulmányokon keresztül mutattak be a megvalósítható megoldásokat az energiamenedzsment területén, a meghatározott öt alapvető városi témakör valamelyikében: háztartások, felsőoktatási intézmények, kiskereskedelmi egységek, vízgazdálkodás és kórházak.

„Gratulálok a Go Green in the City 2012 győzteseinek a városi energiagazdálkodást hatékonyabbá tévő innovatív ötletükhöz. Ez a verseny jól tükrözi a Schneider Electric törekvését, hogy bevonja a fiatalabb generációt a városi energiamenedzsmenttel kapcsolatos új ötletek összegyűjtésébe, annak érdekében, hogy a gyakorlatban minél hatékonyabban érvényesüljenek az évek során kidolgozott elképzelések. A verseny célja, hogy szoros kapcsolatot építsünk ki azokkal az ifjú tehetségekkel, akik a jövő energiamenedzsmentjét formálják majd, amiben vállalatunk legfőbb megoldásai is fontos szerepet fognak játszani” – nyilatkozta Karen Ferguson, a Schneider Electric globális humánerőforrás-részlegének ügyvezető alelnöke.

A párizsi záróesemény során az 50 hallgatónak, akik közül 28 hölgy volt, lehetősége nyílt közvetlenül beszélgetni a Schneider Electric felső vezetőiből álló zsűri tagjaival. A döntősök ezen kívül részt vettek egy gyakornoki interjún, ha elnyerik a pozíciót, akár állásajánlatot is kaphatnak. A Go Green in the City 2012 két győztese egy világkörüli utat nyert, amelynek során a Schneider Electric létesítményeit látogatják meg.

Kilenc ország több mint 550 csapatának képviseletében 1100 jelölt vett részt az idei versenyen. A Go Green in the City első két versenye remek fogadtatásra talált a hallgatók körében. A nagy sikerre való tekintettel a versenyt jövőre is meghirdeti a vállalat.

A „Go Green in the City” versenyről

A „Go Green in the City” verseny lehetőséget nyújt a Schneider Electric számára, hogy megtalálja a vállalatcsoport leendő tehetségeit, és erős kapcsolatokat alakítson ki velük. A „Go Green in the City” első kiírása óta jelentős figyelmet kapott a nemzetközi hallgatói közösségektől. A 2011-es versenyben körülbelül 500 csapat 1000 tagja vett részt 8 ország képviseletében. A három egymást követő évben megrendezett, egyre sikeresebb verseny célja, hogy bevonja a fiatalabb generációt a városi energiamenedzsmenttel kapcsolatos új ötletek összegyűjtésébe, és hogy a gyakorlatban minél hatékonyabban érvényesülhessenek az évek során kidolgozott elképzelések.

http://www.gogreeninthecity.com/