Zöld építészet

Energiatakarékos épülettel “küld üzenetet” a Lamborghini

Habár a hibrid Gallardo megjelenésére még pár évet várni kell, így az olasz cég modellpalettája továbbra sem mondható túl környezetbarátnak, a Lamborghini nem tétlenkedik: a minap átadták Olaszország első A osztályú ipari épületét, melyben a cég prototípusai és előszériás modelljei fognak készülni.

A Sant’Agata Bolognesében székelő Lamborghini kifejezetten a jövőbeni modellek fejlesztésére szánja az új épületet, mely az első olyan többszintes ipari épület Olaszországban, ami megkapta a legjobb energetikai besorolást, az A osztályt (az éves energiafogyasztás ≤ 8 Kwh/m3).

Az épület háromrétegű polikarbonáttal borított homlokzatot és szellőztetett falakat kapott, melyeket ultravékony keramikus védőburkolattal láttak el, hogy javítsák a szigetelést – utóbbit a Lamborghini által kedvelt feketére festették.

Az elektromos áramot természetesen napelemes rendszerrel biztosítják, mely képes biztosítani az éves energiafogyasztást, és a vállalat azt tervezi, hogy az épület szén-dioxid semleges lesz.

„Az új épületünk megerősíti az elkötelezettségünket nemcsak a fenntarthatóság és az energiahatékonyság irányába, hanem a fejlett technológia és az innováció iránt is, melyekkel a jövőt tartjuk szem előtt”- mondta Stephan Winkelmann, a központ elnöke.

A Lamborghini egyben egy pozitív üzenetet is szeretne közvetíteni az Emilia Rogmana régió lakosainak, akiket több súlyos földrengés sújtott az utóbbi hónapokban.

Fotó: greenlaunches.com