Zöld építészet

Luxus szálloda készül 35 újrahasznosított tengeri konténerből Kínában

A Tonghe Shanzi Landscape Design cég épített egy hihetetlen ötcsillagos szállodát, amely a Xiang Xiang Pray House névre hallgat. Ez a szálloda teljes mértékben konténerekből épült, kívülről ugyan olyan, mint egy szürke dobozokból épült falu, a szálloda mégis luxust kínál falain belül.

Kína több mint 3.200.000 konténert importált a tavalyi évben, de ez a mennyiség már túl sok ahhoz, ne legyen velük újra terveik vagy ne hasznosítsák őket újra. Az ambiciózus szálloda egy vidéki régióban a városon kívül, Changzhi-ban található.

A butik hotel 21 hangulatos szobát kínál 50 vagy 100 négyzetméteren. A szobák lehet, hogy kicsik, de nagyon kényelmesek. Mindegyik szoba magas színvonalú kanapékkal, ágyneműkkel, lámpákkal és más kiegészítő bútorokkal van felszerelve. A vendégek kellemesen eltölthetik idejüket a bárban és az étteremben, amely tea szertartásoknak is kiváló helyszínként szolgál.

A pop-up szálloda tervezése és letelepítése mindössze három hónapig tartott, ugyanakkor a konténer szállodákat is alaposan meg kell megtervezni, de nagy előnye lehet, hogy könnyen szállítható egy másik helyre is.

A Xiang Xiang Pray House a jövő hónapban nyitja meg kapuit.