Zöld építészet

Tatuház

A két és fél emeletes sarokház tulajdonosai azért keresték fel a Formwerkz Architects tervezőirodát, hogy megoldást találjanak a közeli autópálya és a nagy gépjárműforgalom jelentette zaj és környezetszennyezés okozta kellemetlenségekre és magánéletük nyugalmának biztosítására.

A tervezők ahelyett, hogy egy hatalmas és a házat leárnyékoló kerítést javasolták volna, inkább a tatu páncéljának felépítéséből merítettek ihletet. A héjszerű szerkezet lehetővé teszi, hogy a természetes fény elárassza a ház helyiségeit, miközben hatékonyan távol tartja a port és a járművek által kibocsátott károsanyagokat, illetve a forgalom zaját.

Az Armadillo House elismerést hozott tervezőinek a 12. SIA Design Awardon, és az idén Szingapúrban megrendezésre kerülő World Architecture Festivalon is jó esélyekkel indul.