Zöld építészet

Nemzetközi Passzívház Nyílt Napok

2012.10.29. - 17:59  |  Nincs hozzászólás

Novemberben magyar passzívházak is felkereshetők – Szervezett autóbuszos szakmai túra keretében is látogathatók az épületek

Milyen egy passzívház? Hogyan néz ki belülről? Mivel fűtik, kell-e fűteni novemberben? Ha szeretne személyes benyomásokat szerezni a passzívházakról, látogasson el valamelyik - akár több - minősített passzívházba novemberben. Nemcsak közreműködőkkel - tervezőkkel, kivitelezőkkel - találkozhat, hanem az építtetőkkel és a lakókkal is!

Idén is kapcsolódik a Passzívházépítők Országos Szövetsége a Nemzetközi Passzívház Nyílt Napok programsorozathoz: 2012. november 9-11. között Magyarországon is látogathatók lesznek megépült, működő, kivitelezés alatt álló passzívházak. A 2012. évi programban budapesti, budaörsi, diósdi, dunaújvárosi, szentendrei és zsámbéki passzívházak szerepelnek.

Látogatható lesz többek között az első magyar passzívház minőségű iskolaépület, a fokozottan energiahatékony budapesti – pesterzsébeti – oktatási intézmény új foglalkoztató helyisége 2012. nyarán készült el. A látogatható passzív családi házak túlnyomó többsége hosszabb ideje lakott, így az üzemeltetési, használói tapasztalatokról is be tudnak számolni a tulajdonosok és a közreműködők. A zsámbéki passzív lakóház vadonatúj, hamarosan birtokba vehetik az építtetők.

A Nemzetközi Passzívház Nyílt Napok hazai programjain a részvétel – az autóbuszos szakmai túra kivételével – díjmentes, az érdeklődők a látogatható passzívházakat önállóan felkereshetik azzal a feltétellel, hogy részvételi szándékukat előzetesen jelzik a programvezető e-mail címén. A programvezetők elérhetősége a www.passzivhaznyiltnap.com oldalon megtalálható.

2012. november 11-én, vasárnap 9-16 óra között szervezett autóbuszos szakmai túra keretében öt budapesti és főváros környéki passzívház felkeresésére nyílik lehetőség. A részvétel ez esetben is előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a passzivhaznyiltnap2012@gmail.com e-mail címen lehet, legkésőbb 2012. november 9-éig. Mivel az autóbuszos szakmai túrán a részvételi létszám korlátozott - maximális létszám 40 fő -, a szervezők a jelentkezések sorrendjét veszik figyelembe. Az autóbuszos szakmai túra 10 résztvevővel indul.

A Passzívház Nyílt Napokon látogatható passzívházak, épületismertetőkkel és a pontos programmal a www.passzivhaznyiltnap.com weboldalon találhatók.

Rovat további cikkei

Otthonaink szigetelését is késleltetheti az építőipari munkaerőhiány

A családi házak tervezett szigetelését akár egy évvel is késleltetheti...

2018.11.30. - 11:25 tovább »

Csupán az ipari ingatlanok harmada energiahatékony

A bérbeadási céllal épített hazai ipari ingatlanok csupán harmada,...

2018.10.25. - 14:22 tovább »

Egyre nagyobb zajban élünk, mégsem védekezünk ellene

Földünkön évente egy decibellel nő a háttérzaj mértéke. Napjainkban...

2018.08.02. - 08:53 tovább »

Friss cikkek

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »