Zöld építészet

Fenntartható épületek VIII. rész – Wayne L. Morse Törvényszék

Az építkezés során két szempontot kezeltek kiemelten. Az első, hogy minél több energiát tudjanak megspórolni, illetve megőrizni. Az épület oldalán és a tetőn található óriási ablakok nem csak a szükséges fénymennyiséget biztosítják (megspórolva ezzel az egyéb fényforrások nagy mennyiségű használatát), de a hőt is benttartják. Bár az épületet a nagy belmagasság miatt továbbra is költséges melegen tartani, de a padlóban végigfutó fűtési rendszer hatékony megoldást nyújt ez ellen.

A másik fontos tényező a vízhasználat csökkentése volt, az előző konzervgyár ugyanis pazarló vízkezelésével számos problémát idézett elő. Nedvességérzékelőkkel, szárazságtűrő növényekkel és víztakarékos mellékhelyiségekkel igyekeztek többek közt visszaszorítani a pazarlást. Mindent összevetve a gyár működéséhez képest 40%-al tudták csökkenteni a vízhasználatot.

Az építészek nagy hangsúlyt fektettek az újrafelhasználásra is, így az építőanyagok nagy többségét ily módon szerezték be.