Zöld építészet

Levélbe burkolva

Az épület, mely egyszerre szolgál művészeti galériaként, stúdióként és lakótérként, több szempontból is különleges. Egyrészt gyönyörű erdős környezetben épült, közelében tóval, így nem volt kérdés, hogy a természettel harmonizáló külsőt hozzanak létre. A már említett “zöld” burkolat is ezért jött szóba, amely nyáron árnyékot ad, míg télen hőszigetelést nyújt.

Óriási alapterületével, három emeletével, művészeti stúdióival, irodáival, hálószobáival és a mindezt kiszolgáló konyhával a ház hatalmas mennyiségű energiát emésztene fel, ha nem gondoskodtak volna további fenntartható megoldásokról. A tervezést vezető művész házaspár azonban egy minden szempontból energia-hatékony épületet készített, amely ráadásul különleges külsejével már messziről felhívja magára a figyelmet.