Zöld építészet

Fenntartható kampusz New York-ban

Hamarosan megkezdik az építkezést New Yorkban a Roosevelt Szigeten, ahol egy fenntartható egyetemi központ építését fogadták el a napokban.

A Cornell University legyőzte az utolsó akadályt is, amikor a New Yorki-i tervezőbizottság jóváhagyta az új kampusz építésére vonatkozó terveket a héten. Tavalyi évben már sikerrel jártak a közösségi testületnél, most pedig a végső engedély is megérkezett a 12-hektáros telek sorsát illetően. Az új kampusz célja, hogy fenntartható lehetőségeket teremtsen a közösségi és kutatási együttműködés érdekében, illetve támogassa az energiafejlesztési célokat a régióban.

A New York Times beszámolt arról, hogy az építkezés fő célja egy nullenergiás épület létrehozása, amely a működéséhez szükséges energiát megtermeli magának. A tervek szerint ezt napelemekkel, geotermikus energiával, és szélturbinákkal kísérletező vállalatokkal való együttműködéssel valósítják meg. A várhatóan 2014-ig tartó építkezés után a kampusz egyetemi központból, kutatói laborokból, konferenciateremből, nyilvános kávézóból valamint egy hotelből fog állni, amit a több száz oktató és több ezer hallgató mind nagy lelkesedéssel vár.

Forrás: http://inhabitat.com