Zöld építészet

Luxus “sátrak”

Van egy misztikus bája annak a gondolatnak, hogy a városi nyüzsgéstől távol, nomád sátorban lakjunk közvetlen kapcsolatban a természettel. Ez az idealista elképzelés több tervező fantáziáját is megmozgatta.

Reneszánszát éli manapság tradíciókhoz és régi korok gyökereihez visszanyúlni és a most bemutatott, mongol jurtákra emlékeztető modern “sátraknál” sincs ez másképp. A hernyó alakú lakóteret a természet folyamatai, mintái ihlették, mely a luxussal és mobilitással ötvözve egy önellátó szerkezetet hoz létre.

Az építménynél kevés szerkezeti elemmel hoznak létre nagy belső területet, melyet olyan újrahasznosítható borítóanyaggal fednek le, amely a legkeményebb környezeti feltételeknek is ellenáll, nem bocsát ki káros vegyületeket, ráadásul éjszaka szentjánosbogár módjára világít. A nomád életmódra való törekvéssel erős kontrasztot alkot a tény, hogy LED világítással, működő fürdőszobával, légkondicionált hálószobával, Wifivel, fedett és kültéri társalgókkal is fel vannak szerelve a szerkezetek.

Forrás: http://www.treehugger.com