Zöld építészet

Fenntartható épület a változó környezetben

Szokatlan külső megjelenés

Az épületet azzal a céllal tervezték, hogy a látogatóknak megmutassák, hogyan változik a táj és a vízszint, ezáltal bevonják őket az élővilág különleges ritmusába. Ennek megvalósításához számos fenntartható megoldást használtak fel; a fűtést és a meleg vizet hőszivattyúval nyerik, a villamos energiát szélturbina generálja, míg az esővizet egy központi tartályban összegyűjtve használják újra.

A berendezésnél a minimalista stílus elemei jelennek meg, melynek célja, hogy olyan könnyedén alkalmazkodjon a változásokhoz, mint maga az épület. Az építészek úgy nyilatkoztak, hogy „túl sok bizonytalan dolog van a jövővel kapcsolatban, így egy ilyen változó környezetben és tájban időpocsékolás lenne egy állandónak tartott épület tervezése.”

Az épület elsődleges célja tehát sokkal inkább a kiszámíthatatlan környezethez való adaptálódás.