Zöld építészet

Fenntartható úszó munkahely

Két évvel ezelőtt építészek, művészek és mérnökök álltak össze, hogy megépítsenek egy lebegő tojásra emlékeztető, fenntartható úszó épületet, mely végül a tavalyi hónapban készült el.

A csapat kitartó munkájának gyümölcseként felépülő tojás alakú építményt egy éven keresztül Stephen Turner művész fogja használni. Az energia-hatékony, önfenntartó munkahely az Egyesült Királyságban lévő Beaulieu folyóról indul majd útnak, melyen a művész az ár-apály változásait és az emberek természethez való kapcsolatát fogja vizsgálni.

Az Exbury Egg elnevezésű projekt több építészstúdió, hajóépítő és művész közötti hatékony együttműködés eredménye, mely során hidegen préselt lemezből és egyéb helyi anyagokból épült fel a hat méter hosszú és három méter széles úszó szerkezet.

A belső térben helyet kapott egy függőágy, kis tűzhely, asztal és fürdőszoba is, így teljes kényelmet biztosít majd használója számára. Ha letelik Turner tizenkét hónapos tanulmánya, a szokatlan alakú épület vándorkiállításoknak fog helyet adni.

Forrás: http://www.exburyegg.org