Zöld építészet

Több generáció egy “zöld”tető alatt

A gyönyörű zöld tetős, szingapúri ház egyszerre két generációnak is otthont ad, egyet az eredeti ügyfélnek, egyet pedig gyermekeinek, kiváló tervezésének köszönhetően pedig mindezt környezettudatosan tudták megvalósítani.

Az építkezés során végig igyekeztek szoros kapcsolatot tartani a természettel, így zöld tetőt és – a lehetőségeket maximálisan kihasználva – számos fát is integráltak a tervezésbe. Két blokkot építettek egymásra, mely felülről nézve egy jól ápolt parknak tűnik igényesen kialakított növényzetével.

A ház középpontjában az udvar áll, mely köré a kínai térrendezés filozófiáját alapul véve építették a két otthont. A kisebb lakótérben két hálószoba, egy konyha, fürdő, szerény méretű nappali és edzőterem található, míg a nagyobban könyvtár, lakosztály és még egy borospince is helyet kapott.

A ház nemcsak zöldellő teteje miatt környezettudatos, de térrendezésében is az energiahatékonyságot tartották szem előtt, melynek eredménye egy modern, mégis fenntartható többgenerációs lakóépület.

Forrás: http://www.archidesignclub.com/