Zöld építészet

A legzöldebb iroda

München büszkélkedhet a világ legzöldebb irodaházával, mely minden fenntarthatósági kritériumnak megfelel és könnyedén elérte a LEED platina minősítését.

Európai kutatók és tudósok dolgoztak együtt építészekkel, hogy segítsenek megtervezni a zöld épületet, melyről remélik, hogy modellként szolgál majd a jövőben épülő konstrukciók számára is.

Annak érdekében, hogy elérjék az épület maximális energiahatékonyságát, arra törekedtek, hogy maximalizálják az épület passzív energiafelhasználását, miközben leszorították az épület energiaigényét. Emellett megújuló energiaforrások bevezetése képezte még az épület alapját; napkollektorok, napelemek és zöld tető egyaránt fellelhető az épületen.

Vastagon szigetelt falak és tripla üvegezésű ablakok könnyedén biztosítják a kellemes belső klímát, miközben az épület belső udvarának kialakításának köszönhetően az irodát elárasztja a napfény.

Az újonnan megnyílt épület energiafelhasználását is szorosan figyelemmel kísérik és rögzítik. A tervező csapat reméli, hogy év végére az iroda energiafelhasználása csak 30kW/m2lesz szemben egy átlagos épülettel, ahol 100-150 szokott lenni.

Forrás: http://inhabitat.com