Zöld építészet

Zöld tetős múzeum

Elkészült annak a szöuli múzeumnak az épülete és parkja, melynek tervezése során a kultúra népszerűsítésén túl fenntartható szempontokat is figyelembe vettek.

A nemrég elkészült múzeum azt a hiányt hivatott pótolni, mely korábban jellemezte a környék kulturális életét. A területen nem csak kiállító terem, de könyvtár, multimédia-eszközök és egy szabadtéri szoborpark is található, amely a művészet és kultúra különböző formákban történő bemutatását és inspirációnyújtást hivatott szolgálni.

Emellett olyan speciális galériapark is található a területen, amely a fénnyel teli múzeumot köti össze a füves zöld területtel. Az épület részeként pedig igen nagy a zöld területet is építettek, mely a közösségi összejöveteleknek és a pihenésnek kedvez.

Az épület tervezésekor környezettudatos szempontokat is figyelembe vettek, ennek eredménye lett az a zöld tető, ami esővízszűrő és hőszigetelő funkciójával nagymértékben csökkenti a múzeum energiafelhasználását. A kiterjedt zöld parkok pedig a környék levegőjének javítását, valamint a lakók és látogatók egészségét szolgálják.

Forrás: http://inhabitat.com/