Zöld építészet

Három sátor = állandó otthon

Számos izgalmas zöld építészeti projektről hallhattunk mostanában, legyen szó újrahasznosításról, mobil házakról vagy az egészen apró lakóhelyekről. A most bemutatott épület tulajdonosainak célja nem kisebb volt, mint teljes mértékben olyan alapanyagokból felépíteni a házat, mely már korábban is rendelkezésükre állt.

Így jött létre az az ingatlan, melyet három olcsó kabinos sátorból készíttettek. A kaliforniai otthont eleinte ideiglenes lakásnak tervezték, később azonban úgy döntöttek, átalakítják állandó lakhellyé, ehhez még ellenállóbbá kellett tenniük az időjárási viszontagságokkal szemben.

A kreatív ötlet hatására gyakorlatilag oly módon sikerült egy biztos otthont felépíteniük maguknak, hogy szinte semmilyen anyagi vonzattal nem járt, csupán befektetett idő és egy megfelelő koncepció kellett hozzá. Fő mondanivalója az “építkezésnek”, hogy gyakran nincs is szükségünk új dolgok vásárlására, csupán a meglévő alapanyagainkat kell jobban értékelnünk és felhasználnunk.

Az alábbi videó teljes körűen bemutatja az otthon felépítését és működését. Sajnos a felvétel angol nyelvű, de a képsorok így is sokatmondóak.

YouTube előnézeti kép