Zöld építészet

Napelemes lakóhajók

Az Egyesült Királyságban egyre többen választják otthonuknak a környezettudatos lakóhajókat, amelyek fenntarthatóságuk mellett jóval költséghatékonyabbak is.

Míg az úszó otthonok Hollandiában már évek óta megszokottak, addig az Egyesült Királyságban még csak most kezdenek népszerűségre szert tenni. A lakóhajóknak is nevezhető otthonok egyre több helyen jelennek meg London környékén, valamint olyan ipari területeken, mint Glasgow és Liverpool.

A helyzetet felismerő vállalat, az SRT Ecobuild folyamatosan arra törekszik, hogy a trendet meglovagolva és saját módszereiket felhasználva olyan energiatakarékos, két hálószobás úszó házakat építsenek, amelyek elsősorban napenergiával működnek, ráadásul jóval olcsóbbak, mint az azonos méretű szárazföldi otthonok a drágább belvárosokban.

Tom King, a vállalat ügyvezető igazgatója így nyilatkozott a projektjüktől: „Célunk, hogy alacsony szén-dioxid kibocsátású és energia-hatékony otthonokat hozzunk létre, legyen szó szárazföldről vagy vízről.”
Ahogy az eddigi eredményeik is mutatják, törekvéseiket siker koronázza, egyre többen választják a különleges lakóhelyeket.

.

Forrás: http://inhabitat.com/