Zöld építészet

Falábakon álló hotel

Modern és fenntartható szálloda nyílt nemrég Kanadában, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik az ország egyik legszebb tájára is.

Az apró fogadót úgy tervezték meg, hogy hat különálló ház épüljön fel az évek folyamán, melyet helyi forrásból származó fából készítenek.

Az eddig elkészült kétszintes, hófehérre festett épület teljes mértékben beleolvad a környező téli tájba, míg a négyemeletes részt több tucat oszlop emeli a magasba, így is minimálisra csökkentve a part törékeny szépségébe való beavatkozást.

A szálloda építése során szoros együttműködésben voltak a helyi ácsok, kézművesek is, fő céljuk ugyanis a helyi kultúrából merítő belsőépítészeti kialakítás volt. A természetes burkolaton túl a bőséges napfény és a fatüzelésű kályhák melegsége jellemzi a belső teret; emellett galériákat, könyvtárat és szabadtéri pezsgőfürdőt is kínál a fogadó.

A modern épület környezetbarát és fenntartható elemekkel is szolgál, többek között kiváló minőségű szigeteléssel és tripla üvegezésű ablakokkal a hideg elleni védekezésként, esővíz gyűjtő tartályokkal és szűrőkkel a gondos vízgazdálkodásért, valamint napelemekkel, melyek a padlófűtést és a különböző konyhai berendezéseket működtetik.

Forrás: http://www.dezeen.com