Zöld építészet

Bio műanyag már az építészetben is terjed

A bio műanyag egyre elterjedtebb a fogyasztói termékek kialakításakor és csomagolásakor, most azonban egy egészen különleges alkalmazási módját ismerhetjük meg.

A Stuttgart Egyetem egy különleges projektjének keretein belül eddig nem ismert felhasználási módját mutatták be, ugyanis egy teljes pavilon építéséhez azt alkalmazták. A speciális anyag megújuló természetes rostokból, nem pedig kőolaj eredetű forrásokból készül. Emellett tűzálló és tartós, valamint szükség szerint feldolgozható későbbiekben bármilyen technikával, legyen szó laminálásról, lézeres vágásról, vagy bármilyen felületi kezelésről. Az újrahasznosítható anyag alkalmas külső és belső burkolatnak egyaránt, és megfelel minden építőanyagokra vonatkozó szabványnak.

Az egyetemi projekt során ezeket a bio műanyagból készült lapokat alakították ki olyan háromdimenziós alakzattá, melyből végül egy egyedi stílusú szerkezet jött létre. A munka része annak az egyetemi kutatási projektnek, amely a burkolási lehetőségeket igyekszik szélesíteni, ráadásul olyan jövőbeli technológiákat igyekszik kifejleszteni, amely az újrahasznosíthatóság és megújuló erőforrások használatát egyesíti.

Forrás: http://www.treehugger.com/