Zöld építészet

A Google új irodája Madridban

2012-ben, az első Google Campus megtervezése után, a londoni székhelyű Jump Studios-t kérte meg a Google, hogy alakítsák át a madridi gyárat egy modern tech központtá, ahová 7000 ember és 50 start-up fér be.

A csapat létrehozott egy új bejáratot a déli oldalon, amely közvetlen kapcsolatot teremt az épület melletti szabad térrel. A bejárat a campus kávézóin, lounge részén vezet át, amely két emeletet is magába foglal. Vörös vasketrecekre helyezték el a lámpákat, amelyből egy végigfut a hét méter hosszú konferencia asztal felett is. Az épület északi részében a legnagyobb dobás egyértelműen a 200 fő befogadóképességű előadó. Ezt az előadót egy függöny segítségével szét lehet választani több, kisebb teremmé.

A campus belső szineit, illetve design-ját különböző spanyol festők ihlették, mint Picasso és Joaquin Sorolla y Bastida. Ezen felül rengeteg a természetes fény, amely kellemes munkahelyi környezetet teremt a Google közösség számára.