Zöld építészet

Egy faház, ahol mindenki lakna

Noha ezek csak aprócska faházak, de gyakran olyan elképesztő dolgokat tartalmaznak, amiket el sem tudunk képzelni. Nincs ez másképp, ezzel a nem rég befejezett multi-platform faházzal sem, amelynek része egy függőhíd, egy deszkás pálya és egy pezsgőfürdő is.

Foster Huntigton, író és fotográfus még 2014 elején kezdte meg a munkát. A nagy baráti társaságnak köszönhetően egy év alatt kész lettek ezzel a paradicsommal. Mindkét része fára épült és nagy szilárdságú acélból készült csavarokkal rögzítették fel. Huntington szerint ezek a csavarok nem okoznak kárt a fáknak.

Az alsó szerkezet amelyet csak úgy hívnak, hogy “Studio” Huntington munkaterülete. Magába foglal egy hatalmas polcrendszert, egy iMac-et, kanapét, mostdót és egy fatüzelésű kályhát. A magasabban épült oktogon alapú építmény Huntington hálónegyede.

A faházak nagyjából 9 és 12 méter magasan vannak, és egy függőhídon keresztül lehet átjutni A pontból B-be. A házak alatt fekszik Huntington pezsgőfürdője. Ezen kívül a földszinten megtalálható még egy “deszkás park” Az épület költsége körülbelül 170.000 dollárt foglal magában, amely egyáltalán nem egy olcsó mulatság, ám egy ilyen helyért ki nem adna meg ennyit?

Az építésről egy videót is láthattok:

Forrás: http://gizmag.com