Zöld építészet

Zöld parkolóház Raleigh-ben

A parkoló külsejére több tervrajz is érkezett, de végül a képen látható nyerte meg. 900 parkolóhely van összes az épületben. Az állami alkalmazottak parkolóhelye külön van szeparálva. Az épület bordázott stílusban épült meg, és napelemekkel is fel van szerelve. Ezek a bordák és árnyékoló lapátok engedik a fény behatolását az épület belsejébe. A bordák olyanok, mint egy függönyrendszer, ha az idő úgy kívánja, össze lehet őket húzni.

Green-Square-Parking-Deck-Pearce-Brinkley-Cease-and-Lee-1

Mint említettem, az épület betonból készült, a környező épületek miatt. Sok üveg is megtalálható, aminek köszönhetően az épület egyáltalán nem sötét, kifejezetten kellemes pont egy találkozóra. A tetőrésznél vízszintesen kiálló üveg védi a gyalogosokat az eső elöl.

A fotovoltaikus része az épületnek a legfelső szinten található, ahol a napelemek az energiát begyűjtik, és ezzel több mint 3000 otthonnak adnak áramot évente. Az esővizet is összegyűjtuk, amit majd később öntözésre használnak fel.