Zöld építészet

Vasútállomásból köztéri park

Gyakran felmerül a kérdés: Mit csináljunk azokkal a kihasználatlan területekkel a földön, amelyek már semmilyen célt nem szolgálnak? A legtöbb esetben valamilyen tárolót sikerül kivarázsolni belőlük, ám Szingapúrban kicsit másképp gondolkodtak.

A Szingapúri Városfejlesztési Hatóság (URA) elkezdte, egy már nem használt 15 mérföldes vasútszakasz átalakítását. A szakasz a Tanjong Pagar pályaudvartól egészen Malajzia határáig tart és egy nagy parkot terveztek létrehozni. A japán származású Nikken Sekkei nyerte a pályázatot, de a Tierra Design és az Arup Singapore cégek is közreműködnek a parkosításban. A liget nagy területének köszönhetően 122 hozzáférési pontja lesz és 21 moduláris platform is elérhető lesz. A bicikli szerelmesei számára pedig egy aszfaltozott kerékpárút is épülni fog.

Lines-of-Life-by-Nikken-Sekkei-4-1020x610-590x353

A park tökéletes pihenőhely lesz az emberek számára, illetve a sport is biztosan dominálni fog. Nikken Sekkei célja, hogy a liget összehozza az embereket, magával ragadja őket és nyitottabbak legyenek egymás felé. Úgy érzem, erre a díszkert tökéletes megoldás lehet, mivel minden egyes kis pontja magával ragadó. Lesz falmászási lehetőség, kávézók, futópálya, filmvetítések és oktatási programok is. A repjegyeket még nem érdemes megvenni, ugyanis a munkálatok még csak az elő-építési fázisban vannak.

Forrás: http://greenlaunches.com