Zöld építészet

A “Lego” ház

Franciaország egy új szintre emelte a passzív házak fogalmát. Köszönhetően a PopUp House cégnek egy passzív otthon felépítése könnyebb, mint valaha volt. Ezeket a napenergiával működő otthonokat egyszerűen össze lehet rakni, mint egy Lego-t, csavarok és falapok segítségével, nem ígényel aktív fűtési, vagy hűtési rendszert sem. Nézze meg a videót és maga is meg fog győződni róla, mennyire zseniális találmány.

Az egész PopUp ház újrahasznosítható, kiváló minőségű fából és EPS (expandált polisztirol) szigeteléssel készült. Masszív csavaroknak köszönhetően a 30cm vastag hőszigetelő panelek is a helyükön maradnak. Emiatt nem szükséges hozzá bármilyen fűtési, vagy hűtési rendszer sem.

A PopUp House saját koncepciókat alkalmaz, melyet kiválaszott építészek és szakképzett szerelőkkel hoznak létre, így a vevőnek csak kis mértékben van beleszólása a ház összképével kapcsolatban. Természetesen a külső és belső burkolatok választhatóak a vevő igényei szerint. Napelemek és szélturbinák segítségével bármelyik ház átalakítható egy teljesen önfenntartó otthonná.

Pop-Up-House-Lego-1020x610

Az árak eléggé változóak. Attól függ, hogy mennyire felszerelt házat szeretnének a vásárlók. Egy négyzetméter 300-360 euró között mozog, és egy expert kivitelező ára 1300-2000 euró négyzetméterenként, így kijelenthetjük: nem egy olcsó mulatság.

Pop-Up-House-Office-1020x610

A PopUp House megalakulása, 2015 áprilisa óta több irodaházat és otthont is elkészített Franciaroszágban. Bővíteni szeretnék magukat, hogy több országban is elkezdhessék a Lego házak kivitelezését.

Forrás: inhabitat.com