Zöld építészet

700 éves barlangból kialakított otthon

A három hektáros erdő közepén megtalálható barlangot, körülbelül 700 éve faragták ki. 1962-re a barlangot teljesen otthagyta az élet, de Angelo Mastropetro érdeklődését viszont pont emiatt keltette fel. A volt üzletembernél 2007-ben sclerosis multiplexet diagnosztizáltak, így azt mondta: “Szerettem volna egy olyan helyen élni, amely teljesen az én stílusom, és minden örömömet megtalálom benne, ha otthon vagyok”

A renoválás 2015 januárjában kezdődött. A felújítás Mastropietro számára átalakult egy szenvedéllyé. Több, mint 160.000 fontba került és megszámlálhatatlan munkaórába. A 62 négyzetméteres belső teret nagyjából egyedül csinálta meg, illetve a törmelékek eltávolításával, egy 100 négyzetméteres külső teraszt is sikerült létrehoznia.

Rockhouse-Retreat-by-Angelo-Mastropietro-8-1020x610

A luxusbarlang egy sereg modern szolgáltatást tartalmaz. Padlófűtés, elektromos konyha, egy esőerdő szerű zuhanyzó, LED hangulatvilágítás és a mai társadalom számára elengedhetetlen internethozzáférés is megtalálható a helyiségben. A munkája miatt nem tud teljesen itt élni, de cserébe a Rockhouse Retreat bérelhető bárki számára. 286 dollár éjszakánként az Airbnb-n.