Zöld építészet

Egy svéd villa, napelemes erkéllyel

A narancssárga szín miatt rendkívül meleg hangulatot sugároz, amely nem hazudtolja meg önmagát. Az épület kereksége nagy szerepet játszik a hő megtartásában, ugyanis a kisebb felület miatt kevesebb ponton találkozik a kinti levegő a bentivel. Ezt vegyítették még egy nagy teljesítményű ablakkal, amely kétszer annyi hőt képes megtartani, mint a normál ablakok, így nagy mértékben minimalizálja a hőveszteséget. Ennek eredményeképpen kevesebb energia is szükséges ahhoz, hogy az otthon melegét megtarthassuk.

Villa-Circuitus-first-round-passive-house-Anders-Bergon-lead-1020x610

A 174 négyzetméteres otthonban négy hálószoba és egy konyha található meg, amely össze van nyitva az étkezővel. Mindezt természetesen megfűszerezték az igényes belső kivitelezéssel, amelyről a svédek mindig is híresek voltak. A ház fényes, színes, tiszta és szellős.

Villa-Circuitus-first-round-passive-house-Anders-Bergon-5-1020x610

“Van egy szenvedélyünk az önfenntartó otthonok létrehozását illetően, így szükségesnek éreztük, hogy a ház minden eleme megbízható forrásból érkezzen.” – mondta Simone Kreutzer. “A napenergia-kazettás korlát, az újrahasznosított szigetelés és a feltűnő erkély burkolat minden elképzelésünket teljesítette, amelyet egy öko-otthonnál látni szerettünk volna.”

Villa-Circuitus-first-round-passive-house-Anders-Bergon-2-1020x610 Villa-Circuitus-first-round-passive-house-Anders-Bergon-6-1020x610