Zöld építészet

Ilyen lesz a kibővített Heathrow repülőtér!

A Heathrow repülőtér bővítésével kapcsolatos információk a napokban nyilvánosak lettek, így megtudhattuk, hogy mely cégek vesznek majd részt a munkálatokban. A repülőtér újításában a Grimshaw, a híres Zaha Hadid Architects, a HOK és a Benoy fog közreműködni. Mindegyik építészeti cég ugyanazzal a stílussal szeretné megközelíteni a projektet: egy globális átjárót szeretnének létrehozni, ahol az emberek találkozhatnak a fenntarthatóság fogalmával.

Az építészeket arra kérték, hogy tegyenek javaslatokat arra, hogy minél innovatívabb és fenntarthatóbb legyen a repülőtér. A fejlesztéssel kapcsolatos szűkített listát és információkat egy képsorozat is kísérte, amelyen látható több grafikus elképzelés is a felújított Heathrow repülőtérről. Úgy fogalmaztak, hogy arra törekszenek a fejlesztésekkel, hogy az új generációs utasokat még jobban össze hozzák a zöldebb életstílussal, de mégis ezt a legrugalmasabb módon vigyék végbe.

Heathrow-expansion-3-1020x610

A Heathrow reptér vezető formatervezője, Barry Weekes azt mondta, hogy a “Heathrow mindig is középpontjában volt a legnagyobb innovációknak.”

Heathrow-expansion-1

Forrás: http://inhabitat.com