Zöld építészet

Templomból munkahely?

A híres brit tervező, Tom Dixon ideiglenesen átalakított egy 17. századi templomot egy kreatív térré, amely sokkal többet kínál, mint egy reggeli ima. Együttműködve az egyház plébánosával, Andrew Baughen-nel, Dixon átalakította a Clerkenwell-ben megtalálható Szent Jakab Templomot, egy speciális esemény idejére. Ez az esemény nem más, mint a London’s Clerkenwell Design Week, amely május 24-tól május 26-ig tartott. Dixon egyedi lámpatestekkel és különleges geometriával rendelkező bútorokkal díszítette ki, az amúgy is nagyon különleges épületet.

A projekt mögötti motiváció azzal kezdődött, hogy Andrew Baughen vágya mindig is az volt, hogy az egyház sokkal hívogatóbb legyen a nappali, dolgozó lakosoknak. Ezt Clerkenwell kreatív gondolkodásával teljesen átértelmezte, így alakulhatott ki ez a teljesen egyedi hely London központjában. Az ideglenes átalakítás lehetőséget adott Dixonnak, hogy megmutassa az új világítását és egyedi bútorait, egy nem mindennapi kompozícióban.

St-James-Church-co-working-space-by-Tom-Dixon-and-Andrew-Baughen-1-1020x610

St-James-Church-co-working-space-by-Tom-Dixon-and-Andrew-Baughen-2-1020x610

“Az egyház fejlődik és alkalmazkodik az új feltételekhez, amelyet a 21. század teremtett meg.” – mondta Dixon. “Reméljük, hogy a helyi lakosoknak is elnyeri a tetszését az átalakított templom, amely most talán kényelmesebb és hangulatosabb, mint valaha volt.”

St-James-Church-co-working-space-by-Tom-Dixon-and-Andrew-Baughen-5-1020x610

St-James-Church-co-working-space-by-Tom-Dixon-and-Andrew-Baughen-4-1020x610