Zöld építészet

Hogyan építsünk szemétből házat?

Egy brazíliai hegy tetején ül és egy olyan ház, amely teljes egészében selejtből készült. A Florianopolisban megtalálható “Cabana Floripa” nevezetű otthont egy uruguayi képzőművész elképzelésének köszönhetően jött lére és lebontott házak elemeit használták fel az építkezés során. A leleményes uruguayi művész azt mondta, hogy azért kezdte el megépíteni az otthont, hogy új életet adjon a régi fáknak, üvegeknek, kerámiáknak, törött tükröknek és a többi “szemétnek” amit talált.

A Cabana Floripa a sziget északi részén található meg és elképesztő kilátással rendelkezik, amely egészen pontosan egy homokos strand. Jaime 30 évvel korábban telepedett le a szigetre, ahol úgy döntött, hogy létrehozza saját képzőművészeti stúdióját. Az újrahasznosított otthon kibérelhető az Airbnb szolgáltatáson keresztül, tökéletes környezetbarát hely bármely család számára.

Jaime-Recycled-Cabin-Brazil-Cabana-Floripa-2

Jaime-Recycled-Cabin-Brazil-Cabana-Floripa-6

A kis ház alsó szintjén egy dupla és egy egyszemélyes ágy található meg, illetve még egy kétszemélyes ágy van a padláson. Természetesen légkondicionálóval is fel van szerelve a lakás, ugyanis a brazil nyár elviselhetetlen lenne nélküle. TV, internet hozzáférés is rendelkezésre áll a bérlők számára.

Jaime-Recycled-Cabin-Brazil-Cabana-Floripa-4

Jaime-Recycled-Cabin-Brazil-Cabana-Floripa-5

A színes, varázslatos, részletes otthon tökéletesen bebizonyítja azt, hogy egy-két tárgy, ami sok embernek szemét, valakinek kincs is lehet.

 

Forrás: http://www.higherperspectives.com/