Zöld építészet

Dzsungel-iroda Amszterdamban

Amszterdam egyik elhagyatott raktárépületében nemrég egy hatalmas dzsungel-iroda kapott helyet. A Space Encounters felújította a poszt-indusztriális épületet a Joolz nevű babakocsi gyártó számára, és telepakolták trópusi növényekkel, hogy egy egzotikus és megnyugtató atmoszférát létesítsenek a dolgozók számára.

Az Amszterdam északi negyedében található, 1.600 négyzetméteres, felújított raktár egy hatalmas, egybenyitott iroda. Az építészek kiszedtek minden belső falat, az utcafrontot pedig ablakokra cserélték, így nem csak rengeteg természetes fény jut az irodába, de a járókelők is megcsodálhatják ezt a különleges munkahelyet. Az új irodán belül helyet kapott még egy 50 négyzetméteres beltéri kert is, ahol rengeteg növény és trópusi hal van. Ennek az esztétikai értéke mellett levegő minőség javító szerepe is van.

iroda1

“Mi csak megnéztük mi van ott, és mi az ami azok közül felhasználható egy igazán egyedi iroda elkészítéséhez.” – mondták az építészek. Az irodát úgy alakították ki, hogy a dolgozók szinte bárhol végezhetik a teendőiket. Ha valaki szeretne közel ülhet az ablakhoz, mások pedig közvetlenül a kert mellett dolgozhatnak. Sőt, a kert belsejébe is sok padot tettek, így ha valaki teljesen szeparálni szeretné magát, és a “természetbe” menekülni, arra is megvan a lehetőség.

Forrás: http://www.dezeen.com/