Zöld építészet

Szó szerint zöld nyaralót terveztek a mexikói tengerpartra

2017.01.29. - 20:33  |  Nincs hozzászólás

A növények falra futtatása drága, és nehezen kezelhető lehet. Nem kérdés, hogy ez a procedúra nem a legkönnyebb a világon, de számos előnnyel járhat ha valaki egy ilyen házba költözik. Egy mexikói építész tervezett most egy lenyűgöző nyaralót a tengerpartra és szavak nincsenek rá, amik pontosan le tudnák írni a házat.

A növénnyel benőtt falaknak rengeteg előnye van. Javítja a levegő minőségét, természetes hőszabályozóként működik, remekül le tud árnyékolni teraszokat, felfogja az UV sugarakat, és a zajt, nem utolsó sorban pedig lenyűgöző látványt nyújt. Az ilyen falak szó szerint és átvitt értelemben is zöldek, remek lehet olyan épületeken, ahol szeretnénk, hogy a bent lakók kicsit közelebb érezhessék magukat a természethez.

mexico3

Ezequiel Farca tervezett egy lélegzetelállító nyaralót a mexikói tengerpartra, aminek minden külső falát nővények borítják. Ez remekül megy a tetőn helyet kapott kertekhez is. A Puerto Vallarta parton található "Vallarta House" maga a teljes luxus. Tengerre néző kilátás, konditerem, úszómedence, két jakuzzi, egy süllyesztett tűzrakóhely, nem is beszélve a teljesen felszerelt, lenyűgöző nyolc hálószobáról, ahol minden tenger felé néző fal helyén ablakok vannak.

mexico2

A beltérben a falak rendkívül modern, letisztult képet kaptak, mindenhol beton és kő. Ez egyfajta természetes hőszigetelőként szolgál, télen bent tartja a meleget, nyáron pedig rendkívül hűs hőmérsékletet biztosít bent, így még a mexikói forróságban sincs szükség légkondicionálóra. A berendezés pedig az 50-es évek modern hullámát idézik.

mexico4

A földszinten kapott helyet minden társas szórakozáshoz szükséges szoba, míg az emeleten vannak a fürdőszobák és a hálószobák. "A ház egyfajta vakáció oázis. A tervezés alatt mindig a szemünk előtt volt, hogy milyen lenyűgöző helyen fog állni ez a ház, és szerettük volna ha egyszerre belesimul az egészbe, mégis kitűnik onnan. A padlótól a plafonig érő ablakok pedig rengeteg természetes fényt engednek a beltérbe, így lámpára sem lesz sok szükség." - mondták a tervezők.

mexico5

Forrás: http://dornob.com/

Rovat további cikkei

Otthonaink szigetelését is késleltetheti az építőipari munkaerőhiány

A családi házak tervezett szigetelését akár egy évvel is késleltetheti...

2018.11.30. - 11:25 tovább »

Csupán az ipari ingatlanok harmada energiahatékony

A bérbeadási céllal épített hazai ipari ingatlanok csupán harmada,...

2018.10.25. - 14:22 tovább »

Egyre nagyobb zajban élünk, mégsem védekezünk ellene

Földünkön évente egy decibellel nő a háttérzaj mértéke. Napjainkban...

2018.08.02. - 08:53 tovább »

Friss cikkek

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »