ablak

LED ablakok

Sokak szeretnek a csillagos ég alatt, vagy éppen a napsütésben egy fa árnyékában aludni, és talán ezen alkalmakkor éppen a szabadban töltött idő az, ami a legfontosabb, készítettek LED paneleket, amivel még egy harmadik emeleti panellakásba is tehetünk tetőablakot.

A jövő városában ebből lesznek az ablakok

2014-ben, a Los Alamos National Laboratory-ban elkezdtek foglalkozni az átlátszó napelemekkel. A legutóbbi eredmények pedig azt mutatják, hogy már most nagyon jó úton haladnak, hamar elérhetik a szükséges hatásfokot, hogy az ablak-napelem kombinációkat praktikusnak lehessen nevezni.

Energiatermelő ablakot mutattak be kínai tudósok

Az átengedett napsugarak mennyiségét szabályozni képes, és energiát is termelő “okosablakot” mutattak be kínai tudósok – közölte a South China Morning Post hongkongi napilap.

Újrahasznosított ablakból épített ház

Egy művész házaspár újrahasznosított ablakokból építette fel egyedülálló otthonát Nyugat-Virginiában – azon a helyen, ahol első randevújukat is töltötték.

Velux a fenntarthatóságért

A dán ablak- és tetőtéri ablak gyártó vállalat, VELUX megbízásából kapta azt a feladatot a HTA építészeti cég, hogy terveket dolgozzon ki alacsony szén-dioxid kibocsátású házak építésére az Egyesült Királyságban.