Környezetvédelem

Kijöttek a legfrissebb adatok az éghajlatváltozásról: Szeged belvárosa már olyan forró, mint Rómáé

A szegedi mérések alapján az elmúlt egy év (2023. július – 2024. június) középhőmérséklete a külterületen 14,4 °C volt, ami jelentősen meghaladja az 1981-2010-es időszak átlagát (11,5 °C).

Az MVM támogatja az otthonfelújítási programban résztvevőket

Az MVM személyre szabott energetikai tanácsadással, naprakész ismeretekkel rendelkező energetikai tanúsítói csapattal segíti az Otthonfelújítási Programban pályázni vágyókat, és utólagos pénzügyi hozzájárulást nyújt a pályázati saját forráshoz – közölte az MVM Otthon Plusz Zrt. pénteken az MTI-vel .

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Észak-Szlovéniában, a tűzoltók kétszáz esetben intézkedtek – írta a helyi sajtó szombaton.

Jó hír annak, aki színes napelemeket telepítene a tetőre

Megérkeztek a piros színű napelemek.

Stratégiai nyersanyagokról szóló egyetértési megállapodást kötött Szerbia és az Európai Unió

A stratégiai nyersanyagokat, így a lítiumot érintő egyetértési megállapodást kötött pénteken Belgrádban Szerbia és az Európai Unió.

Összecsukható napelemes rendszert fejlesztettek ki

A DualSun által kifejlesztett összecsukható plug-and-play napelemes rendszerek 420 W és 1,68 kW közötti teljesítményt kínálnak lakossági és kültéri használatra.

A dél-koreai társaság építi fel a két új atomenergiablokkot a csehországi Dukovanyban

A dél-koreai KHNP társaság építi fel a két új atomenergiablokkot a csehországi Dukovanyban – közölte Petr Fiala cseh miniszterelnök a kormány szerdai ülése után Prágában.

500 ezerért napelemes rendszer? Piacra dobták a szettet!

Az amerikai Zendure startup AIO 2400 csomagja egy teljes erkélynapelemes rendszer, amely két 800 wattos napelemet és egy 2,4 kilowattórás tárolórendszert is magában foglal.

Agrárminisztérium: kedvező változások a juhágazat támogatási rendszerében

Komoly lehetőségek állnak a hazai juhágazat előtt, éppen ezért az Agrárminisztérium (AM)felülvizsgálta a szektorhoz kapcsolódó támogatások rendszerét. Ennek eredményeként 2024-től kezdődően a források fokozottan szolgálják az állatállomány genetikai minőségének javítását, illetve a minőségi árutermelést, tekintettel a juhtartók szakmai igényeire és lehetőségeire – jelentette be pénteki közleményében a minisztérium.

Energiaügyi Minisztérium: a két évvel korábbinál közel negyedével volt alacsonyabb a gázfogyasztás az első fél évben

A 2022 első hat hónapjában még több mint 5,7 milliárd köbméteres felhasználással szemben 2024-ben januártól június végéig mindössze 4,37 milliárd köbméter földgáz fogyott Magyarországon. Az idei első félévben a megelőző esztendő azonos időszakához képest 6,5 százalékos volt a csökkenés – jelentette be szerdai közleményében az Energiaügyi Minisztérium (EM).