akkumulátor

Nagy Márton az akkumulátoripar fejlesztési lehetőségeiről egyeztetett a kínai NIO vállalattal és a Széchenyi István Egyetemmel

“A Nemzetgazdasági Minisztériumban került sor egyeztetésre a győri Széchenyi István Egyetem, a kínai elektromos járműipar úttörőjének számító NIO európai vállalata és a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. között, amelyen együttműködési szándéknyilatkozat aláírásáról egyeztek meg a felek” – jelentette be szerdán a minisztérium.

Energiaügyi Minisztérium: pályázati támogatás növeli hússzorosára a hazai ipari energiatárolói kapacitást

A jövő a zöldenergiáé. A kormány a futó programokban összesen 200 milliárd forinttal ösztönzi a családokat és cégeket a zöldenergia termelésére és tárolására – hívta fel a figyelmet csütörtökön kiadott közleményében az Energiaügyi Minisztérium (EM).

A Scania újabb megoldásokkal bővíti elektromos tehergépkocsi kínálatát

Scania újabb megoldásokkal bővíti BEV-kínálatát, ami nem csak lehetségessé, hanem relevánssá és ideálissá is teszi számos különböző alkalmazási területek villamosítását.

A BMW Group és a Rimac Technology hosszútávú partnerséget jelent be

A világ vezető prémiumautó-gyártója és a jövőbe mutató technológiákra összpontosító fiatal vállalat a tisztán elektromos meghajtás területén állapodott meg hosszútávú stratégiai együttműködésben.

Zöld akkumulátort fejlesztenek Bécsben

Az Osztrák Technológiai Intézet – 18 projektpartnerével közösen – az akkumulátorgyártás kizöldítését kutatja bécsi központjában az Európai Unió HORIZONE programja keretében. A cél, hogy újrahasznosított anyagokból állítsanak elő akkumulátorokat, de alternatív nyersanyagokkal is kísérleteznek majd. Az új technológiáknak köszönhetően csökkenhet az európai akkumulátorgyártás függősége a külföldi nyersanyagoktól.

Egyetemi rektor: akkumulátor kutató intézet lesz Debrecenben

Akkumulátor kutató intézet létrehozását jelentette be a Debreceni Egyetem (DE) rektora a HUMDA Zöld Életre Valók országos roadshow debreceni állomásának csütörtöki workshopján.

88 tonnányi magzatkárosító oldószer került a levegőbe a Gödi akkugyárból

2021-ben nagy mennyiségű magzatkárosító anyagot bocsátott ki a Samsung-gyár.

Kék Bolygó – Áder János: jelentős tudományos és gazdasági háttér van az akkumulátorfejlesztés mögött

Az akkumulátorgyártásról, tudományos hátteréről, valamint környezeti terheléséről és biztonságos működtetéséről beszélgetett Áder János volt államfő Kun Róbert vegyésszel Kék bolygó című podcastjának hétfőn megjelent, legújabb adásában, amely elérhető a legnépszerűbb videómegosztó portálon is.

Stratégiai megállapodást kötött a BYD kínai autógyártó és a francia Arval flottakezelő

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a BYD kínai autógyártó és a francia Arval járműlízing és flottakezelő az európai magán- és flottaeladások élénkítése érdekében – tájékoztatta a BYD hétfőn az MTI-t.

Európai akkumulátor-alap indul 500 millió eurós keretösszeggel

Az európai akkumulátor-alapanyag ellátási lánc kialakítását célzó alap létrehozásáról döntött az EIT InnoEnergy és az európai magántőke- és kockázati tőkebefektető vállalat, a Demeter Investment Managers. A forrás induló keretösszege 500 millió euró lesz – közölte csütörtökön az MTI-vel EIT InnoEnergy HUB.