alagút

Szépen épül Elon Musk alagútja Los Angeles alatt

Az alagutak fúrása általában egy rendkívül küzdelmes és lassú munka. Azonban a The Boring Company úgy hiszi, hogy sokkal gyorsabban képes elvégezni az adott feladatot. Ha hihetünk az Elon Musk által megosztott képnek, akkor egy csepp hazugság nincs a The Boring Company állításában.

Föld alá kerülnének az autók a városokban?

Képzeljünk el egy tökéletes világot, ahol a parkban sétálás élményét nem töri meg a közeli útról odahallatszódó autók hangja, vagy azok bűze. A PLP Architecture egy olyan tervvel állt elő, ami ezt a tökéletes világot elhozhatja nekünk, anélkül, hogy meg kéne szabadulnunk az autóinktól. Ez a CarTube projekt.

Busz a fejünk felett

Tavasszal bukkant fel az interneten egy koncepció a jövő tömegközlekedésével kapcsolatban, egészen pontosan egy olyan busz terve, ami az autók felett jár. A rövid, animált promóciós videót sokan üdvözölték, sokan pedig csak legyintettek rá, hogy az egész kamu. Ellenben a videó nagyon is igaz volt, olyannyira hogy Kínában már be is mutatták a busz első prototípusát.

A norvég úszó-alagút

Norvégia előállt egy ambiciózus tervvel, hogy megépítsék a világ első úszó, víz alatti alagútját, ezzel segítve az utazók átjutását az ország fjordjain. Jelenleg ezeken a hatalmas víztömegeken csak számtalan komp segítségével lehet átjutni, ami kényelmetlen és rendkívül időigényes. Úgyhogy a norvégok fejében megfogant az ötlet: mi lenne, ha az egészet víz alatti, úszó hidakkal oldanánk meg?

Londonban a metróalagutak hőjével fűtenének

Londonban a metró alagutak belsejében termelődő hőt szeretnék felhasználni több száz lakás fűtéséhez, melyhez már meg is kezdték a tervek előkészítését.