alkalmazás

PlantNet – az app, amivel felismerheted az összes növényt

Szinte biztosra mondhatjuk, hogy nincs a Földön egy olyan ember sem, aki a több, mint 400.000 növény fajtájának a nevét és tulajdonságát kívülről tudná. A hétköznapi emberek főként nem. Ha növelni szeretnéd tudásodat, itt egy tökéletes app hozzá, amely olyan, mint a Shazam a zenében. A PlantNet egy olyan alkalmazás, mely összegyűjti az adatokat/képeket a növényekről egy közösségi hálózat segítségével. Androidra és iPhone-ra egyaránt elérhető.

Egy mobilalkalmazás, amellyel megelőzhetjük a cukorbetegséget

Manapság mindenki okostelefonnal éli napjait. Azzal kelünk és azzal is fekszünk le. Ám eközben olyan dolgokról feledkezünk meg, mint az egészséges étkezés. Magyarország lakosságának nagyonnagy százaléka túlsúlyos, illetve cukorbeteg. Ám egy új alkalmazásnak köszönhetően megtudhatjuk, hogy amit eszünk, vagy iszunk, mennyi cukrot tartalmaz.

Mobilalkalmazás veszélyeztetheti a madarakat

Egy új mobiltelefon-alkalmazás lehetővé teszi a madarak hang alapján történő azonosítását, szakértők azonban arra figyelmeztetnek, hogy nem megfelelő használata káros hatással lehet az állatokra.

A leghasznosabb mobilalkalmazások

Jó hír az okostelefon tulajdonosoknak, hogy egyre-másra szaporodnak az olyan letölthető alkalmazások, amelyek a természetvédelemmel kapcsolatosak. Nehéz azonban eligazodni közöttük, és rájönni, hogy melyik valóban hasznos.

Karbonlábnyom-számítás a közösségi oldalak logikájával

A Columbia Egyetem Föld Intézetének kutatói úttörő fejlesztést tártak a nyilvánosság elé – Facebook ihlette alkalmazásuk villámgyorsan és automatikusan számítja ki termékek százainak szén-dioxid lábnyomát.

Légszennyezésről jelentő applikáció

Ránéz a mobiljára és gyorsan valamilyen parkot vagy járművet keres. Nem regényrészletből való jelenet: az Egyesült Államokban megjelent az a mobil eszközön használható alkalmazás, amely a valós idejű légszennyezettségi adatokat közli arról a helyről, ahol az eszköz tulajdonosa éppen tartózkodik.