állatkert

A vadvilág világnapja alkalmából megújított terráriumot adtak át a debreceni állatkertben

A vadvilág világnapja alkalmából megújult a debreceni állatkert egyik terráriuma, ahol a közelmúltban érkezett kockás pitont helyzeték el – közölte a kert igazgatója a helyszínen tartott pénteki sajtótájékoztatón.

A Biodómban lesz látható februárban a Vadak ura családi musical

Különleges látványvilágú családi musical színhelye lesz a Fővárosi Állatkerthez tartozó Biodóm látogatóközpontja: a Vadak urát február 10-én és 11-én összesen négy alkalommal láthatja a közönség – közölte az intézmény szerdán az MTI-vel.

Együttműködési megállapodást kötött a debreceni állatkert és a kárpátaljai Papilio természet- és környezetvédelmi egyesület

Együttműködési megállapodást kötött a debreceni állatkert (Zoo Debrecen) a kárpátaljai Papilio természet- és környezetvédelmi egyesülettel, a dokumentumot csütörtökön írták alá a cívisvárosban – közölte az állatkert vezetője az MTI-vel.

Öt szurikáta született a Szegedi Vadasparkban

Öt szurikáta (Suricata suricatta) született a Szegedi Vadasparkban, a kölykök szépen cseperednek, így a közönségkedvencnek számító cibetmacska-féléket a látogatók is megfigyelhetik tágas kifutójukban – tájékoztatta Veprik Róbert igazgató szerdán az MTI-t.

Húsz éve láthatóak óriáspandák a bécsi állatkertben

Húsz éve éppen ezen a napon, 2003. március 14-én érkeztek meg az óriáspandák a Schönbrunni
Állatkertbe.

Hány állat él a budapesti állatkertben?

A Fővárosi Állat- és Növénykert friss “népszámlálása” szerint 881 állatfaj 10 528 egyede él az intézményben.

Végleg bezár a Tiger King sorozatban elhíresült állatkert

Végleg bezár a Tigrisvilág (Tiger King) című Netflix-sorozatban elhíresült oklahomai állatkert – idézte a jelenlegi tulajdonos Facebook-posztját a BBC hírportálja.

Európai díjra jelölik az a fővárosi állatkert hulladékcsökkentési programját

Európai díjra jelölik a Fővárosi Állat- és Növénykert hulladékcsökkentési programját; a városligeti intézmény képviseli Magyarországot az Európai Hulladékcsökkentési Hét Díj nemzetközi döntőjében.