állatkert

Több mint egymillió látogatóra számít az idén a Fővárosi Állat- és Növénykert

Az egymillió főt meghaladó látogatószám elérése, a meglévő programok és területek fejlesztése is szerepel a Fővárosi Állat- és Növénykert idei tervei között, amelyekről Sós Endre, az intézmény természetvédelmi és állategészségügyi igazgatója tartott sajtótájékoztatót csütörtökön.

Tíz éves az őshonos állatokat bemutató Körösvölgyi Állatpark

A 2014-ben alapított Körösvölgyi Állatpark Magyarország egyetlen olyan állatkertje, ami a Kárpát-medence őshonos állatait mutatja be. Az elmúlt 10 év sorozatos fejlesztéseinek köszönhetően a park Békés vármegye legnépszerűbb bemutatóhelyei közé emelkedett. Hiánypótló szerepét mutatja, hogy látogatószáma évről – évre rekordot dönt – hangsúlyozta az évforduló alkalmából tartott ünnepségen Rácz András államtitkár kedden, Szarvason.

Megnyílt a sarkkörök élővilágát bemutató látványosság a Nyíregyházi Állatparkban

Átadták a csaknem 14 milliárd forintból megépített Jégvilágot, a sarkkörök és a hideg égövek világát idéző interaktív állatbemutatót pénteken a Nyíregyházi Állatparkban.

Péntektől vasárnapig tart a Föld Fesztivál a Budapesti Állatkertben

Péntektől vasárnapig tart a Föld Fesztivál a Budapesti Állatkertben, ahol látványetetésekkel, állatbemutatókkal és állattréningekkel várják a látogatókat.

A vadvilág világnapja alkalmából megújított terráriumot adtak át a debreceni állatkertben

A vadvilág világnapja alkalmából megújult a debreceni állatkert egyik terráriuma, ahol a közelmúltban érkezett kockás pitont helyzeték el – közölte a kert igazgatója a helyszínen tartott pénteki sajtótájékoztatón.

A Biodómban lesz látható februárban a Vadak ura családi musical

Különleges látványvilágú családi musical színhelye lesz a Fővárosi Állatkerthez tartozó Biodóm látogatóközpontja: a Vadak urát február 10-én és 11-én összesen négy alkalommal láthatja a közönség – közölte az intézmény szerdán az MTI-vel.

Együttműködési megállapodást kötött a debreceni állatkert és a kárpátaljai Papilio természet- és környezetvédelmi egyesület

Együttműködési megállapodást kötött a debreceni állatkert (Zoo Debrecen) a kárpátaljai Papilio természet- és környezetvédelmi egyesülettel, a dokumentumot csütörtökön írták alá a cívisvárosban – közölte az állatkert vezetője az MTI-vel.

Öt szurikáta született a Szegedi Vadasparkban

Öt szurikáta (Suricata suricatta) született a Szegedi Vadasparkban, a kölykök szépen cseperednek, így a közönségkedvencnek számító cibetmacska-féléket a látogatók is megfigyelhetik tágas kifutójukban – tájékoztatta Veprik Róbert igazgató szerdán az MTI-t.

Húsz éve láthatóak óriáspandák a bécsi állatkertben

Húsz éve éppen ezen a napon, 2003. március 14-én érkeztek meg az óriáspandák a Schönbrunni
Állatkertbe.

Hány állat él a budapesti állatkertben?

A Fővárosi Állat- és Növénykert friss “népszámlálása” szerint 881 állatfaj 10 528 egyede él az intézményben.