Amszterdam

Amszterdam, nyilvános WC és kertápolás

Amszterdam egészen különleges ötlettel állt elő annak érdekében, hogy újszerű módon ápolják a köztereken lévő növényeket.

Több bringa, mint lakos

Amszterdamban több a kerékpár, mint ahány lakója van, és négyszer több, mint ahány autó. Mindez a kerékpáros infrastruktúra magas igénybevételét jelenti, melynek kialakítására és fenntartására a város nagy összegeket fordít jelenleg is.

Konténerszínház Amszterdamban

Az Amszterdami Színházfesztivál (Amsterdam’s Over het IJ) 20. évfordulójának megünneplése alkalmából a helyi O+A építészeti stúdió egy óriási színpadot állított fel újrahasznosított konténerekből, és egyéb helyi alapanyagokból.

Energiahatékony apartmanok Amszterdamban

Régi kikötő épületét alakították át apartmanokká Amszterdamban. A stílusos és minimalista megoldások mellett azonban az energiahatékonyságra is odafigyeltek.

Fenntartható luxus hotel Amszterdamban

Nemrég nyílt meg Amszterdamban a négycsillagos Fletcher Hotel, amely nagyszerű példa arra, hogyan lehet kombinálni a környezetbarát kezdeményezéseket az esztétikával és luxussal.

Sportközpont buja növényzetbe burkolva

Mennyivel szórakoztatóbb egy olyan edzőterembe menni a kalóriákat égetni, ahol az egész komplexum növényekbe van burkolva. Az amszterdami sportközpont tervezésénél a tervező csapat célja az volt, hogy a teljes komplexum beleolvadjon a zöld környezetbe, ezért úgy döntöttek, hogy az egész épületet buja növényzettel vonják be.