áram

Megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord hétfőn

Megdőlt az idei nyári, valamint a mindenkori nyári rendszerterhelési csúcs hétfőn – közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. az MTI-vel kedden.

Energetikai hivatal: 2023-ban is teljesültek a villamosenergia-ellátás kötelező minőségi követelményei

Tavaly is teljesültek a villamosenergia-ellátás kötelező minőségi követelményei a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) éves vizsgálata szerint – közölte a MEKH kedden az MTI-vel.

Németh Szilárd: továbbra is Magyarországon a legolcsóbb a gáz és az áram

Továbbra is Magyarországon a legolcsóbb a gáz és az áram – írta Németh Szilárd rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos pénteken közösségi oldalán az osztrák szabályozó hatóság, az Energie-Control Austria és a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal által közösen megbízott cég, a finn VaasaETT júniusi kimutatása alapján.

Helyreállt az áramszolgálatás a Nyugat-Balkánon

Helyreállt az áramszolgálatás Albániában, Bosznia-Hercegovinában, Montenegróban és a horvátországi Dalmáciában közel egy órával azután, hogy pénteken a 40 fokot meghaladó hőségben röviddel 12 óra után összeomlott az áramszolgáltatási rendszer.

Koncz Zsófia: 2024 a magyar áramhálózat-korszerűsítés kiemelkedő éve

2024 a magyar áramhálózat-korszerűsítés kiemelkedő éve: a kormány 160 milliárd forinttal támogatja azokat a beruházásokat, amelyekben új alállomások épülnek, folytatódik a meglévők bővítése és távvezeték-fejlesztések is megvalósulnak – mondta az Energiaügyi Minisztérium (EM) parlamenti államtitkára kedden a MAVIR kerepesi alállomásának bővítési záróünnepségén.

Két hétre leáll az MVM áramszámlázási rendszere július 1-jétől

Az MVM áramszámlázási rendszere július 1-jétől előreláthatólag két hétre leáll, miután június 30-án az E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be – közölte az MVM hétfőn az MTI-vel.

Lantos Csaba: Magyarország a zöldenergia tárolásában is élen fog járni

A kormány célja, hogy Magyarországon a napelemes erőművi kapacitás 2030-ra elérje a 12 gigawattot, és így ne csak autógyártó nagyhatalom legyen, hanem a zöldenergia tárolásában is az élen járjon – mondta Lantos Csaba energiaügyi miniszter kedden Budakalászon, a Zöld megoldások a CYEB csoporttól című konferencián.

Egyszerűbb lett az online ügyintézés az MVM ügyfeleinek

Egyszerűbb lett az online ügyintézés az MVM Next-nél, valamennyi ügyfél ugyanazon az online ügyfélszolgálaton és applikációban intézheti gáz- és áramügyeit is, a régi áramügyintézési felületek hamarosan megszűnnek – közölte az MVM csütörtökön.

Átadták a Szegedi Tudományegyetem Energetikai Innovációs Tesztállomását

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Science Parkjában többéves fejlesztési munka után átadták az SZTE Energetikai Innovációs Tesztállomását (EIT) – közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.

Németh Szilárd: áprilisban is a magyar családok kapták Európában a legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt

Idén áprilisban is – a rezsicsökkentésnek köszönhetően – a magyar családok kapták Európában a legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt – tette közzé a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos pénteken a közösségi oldalán.