ásványvíz

Betiltanák a palackozott vizet San Franciscoban

San Francisco felügyelőtanácsának legújabb terve, hogy jóváhagyja az eddigi talán legszigorúbb intézkedést a műanyag palackok tömege ellen – be szeretnék tiltani ugyanis a palackozott vizet.

Ásványvíz helyett csapvíz!

A megfelelő mennyiségű vízfogyasztás elengedhetetlen egészégünk szempontjából, ezzel mindannyian tisztában vagyunk. Sok helyen olvashatjuk, hogy ezt főleg ásványvíz formájában kellene magunkhoz vennünk, a palackozott vizek azonban óriási terhet jelentenek erőforrásaink számára.

SodaBIB: tető vizespalackokból

A SodaBIB projekt tetőként hasznosítja újra a műanyag vizespalackokat – gazdaságosabb építkezés és kevesebb hulladék a szeméttelepeken.

Elúsztak a 2015-ös célok

A vízfolyások és tavak medrének szabályozottsága és a vízszennyezések alapvetően határozzák meg vizeink ökológiai állapotát. Ennek a két tényezőnek mind a mai napig káros hatása van vizeink állapotára, és ezzel alapvető akadályt gördítenek a 2015-re kitűzött cél, a vizek jó állapotának elérése elé.

Kényelmi szempont

Bármerre járjon is az ember, egyre gyakrabban botlunk hétköznapi használati tárgyakból, vagy más, a fogyasztói társadalmat meghatározó árucikkekből készült műalkotásokba. Várnai Gyula Kényelmi szempont című alkotásával egy budapesti bevásárlóközpontban találkoztunk.

Magyarország víznagyhatalommá válik

Egyik legszigorúbban ellenőrzött élelmiszerünk, az ivóvíz kereskedelme lehet felzárkózásunk záloga. Néhány évtizeden belül hazánk – vízbázisának köszönhetően – stratégiai fontosságú országgá válhat – mondta Kurdi Viktor, a Magyar Víziközmű Szövetség elnöke.

109 liter ásványvizet iszunk évente

A Magyar Ásványvíz Szövetség és Terméktanács közzétette legfrissebb adatait, amelyből kiderül: Magyarországon 2010-ben – az előző évi 110 literhez képest alig változott, azaz – 109 liter volt az egy főre jutó ásványvízfogyasztás.