automata

Eladó nélküli boltokat nyit az Auchan

Életünk egyre több pontján kezdi el átvenni helyünket a technika. Arról hosszasan lehetne vitatkozni, hogy ez jó vagy sem, mind a két oldalnak vannak meggyőző érvei, de az tény, hogy sok esetben sokkal kényelmesebbnek mondhatjuk az életünket.

Sötét a jövőnk: Rengeteg robot, még több munkanélküli

A technika korában felmerülnek kérdések az emberi fejlődés negatív hatásaival kapcsolatban. Így nem lehet elmenni amellett a dolog mellet sem, hogy miként fogja megváltoztatni a munka világát a robotok elterjedése.

Mi ez a fura szék a Nissan-tól?

Amikor a Nissan-nál nem éppen autókon dolgoznak, akkor világmegváltó ötleteken agyalnak. Így született meg a hálózathoz csatlakozott autójának és a jövő töltőállomásainak a koncepciója. Azonban a világot kisebb lépésekben is meg lehet váltani, ezért a Nissan gondolt egyet és megajándékozta az emberiséget egy önmagát irányító sorban álló székkel.

A Nissan elképzelése az elektromos járművek és az önjáró autók jövőjéről : IDS

A 2015-ös Tokiói Autószalonon a Nissan Motor Co., Ltd. egy olyan tanulmányautót mutatott be, amely a Nissan jövőképét testesíti meg az önjáró autók és a zéró-emissziós elektromos járművek terén: ez a Nissan IDS tanulmányautó

Önjáró autót mutatott be a Lexus

A Las Vegas-i elektronikai vásáron (Consumer Electronics Show, CES) a Lexus bemutatta önműködő tanulmányautóját.

A gép megveszi az elhasznált mobilt

Az üvegvisszaváltó automaták mintájára terjednek a mobiltelefont is pénzért begyűjtő automaták. Intelligens készülékek: felmérik a mobilok típusát és műszaki állapotát és annak megfelelően ajánlanak fel átvételi árat.

Energiatakarékos italautomatával rukkolt elő a Coca-Cola

Habár a nulla energiát felhasználó hűtőkre és önhűtő üdítőkre még várni kell egy kicsit, a Coca-Cola egy lépéssel közelebb került a megoldáshoz. A Fuji Electric Retail Systems-szel közösen kifejlesztett automata csak este üzemel, és utána egész nap hűvösen tartja a benne rejlő dobozokat.

A gondolatolvasó biciklivel az elméd erejével válthatod a sebességet

A Prius Projects Concept Bike, vagyis a Toyota és a Parlee Cycles közös projektje a célegyenesbe érkezett, nem rég hozták nyilvánosságra, hogy összefogtak a DeepLocallal (deeplocal.com), hogy néhány elképesztő fejlesztést vigyenek véghez a zöld biciklin.