bajnokság

A Drayson Racing mindent visz a Formula E-ben: elkészült a hivatalos festés

A Drayson Racing elsőként nevezett a Formula E-be, de a versenyautó festését még nem leplezték le. Ma erre is sor került, és nyugodtan kijelenthetjük, hogy az eddigi legjobb megjelenéssel van dolgunk.

A Formula E-ben tér vissza a korábbi F1-es csapat: a Super Aguri is beszáll a versengésbe

A japán Super Aguri Formula E lett az elektromos bajnokság hatodik csapata, ami azt is jelenti, hogy az e.dams-ban érintett Alain Prost után újabb Forma-1-es szál bukkant fel a mezőnyben. A Super Aguri megtartotta a királykategóriából ismert festést.

A kétszeres IndyCar-bajnok Gil de Ferran lesz a Formula E nagykövete

A brazil Gil de Ferrant választotta meg nagykövetnek a Formula E, mely elsősorban Észak-Amerikában szán fontos szerepet a népszerű sportolónak. A 45 éves Ferran megtisztelőnek tartja, hogy őt kérték fel erre a szerepre.

A McLaren lesz a Formula E egyik fő beszállítója

Közös céget gründolt a McLaren és Frederic Vasseur, az ART Grand Prix főnöke, hogy fontos szeletet hasítsanak ki a 2014-ben induló elektromos bajnokság tortájából. A Forma-1-es csapat részlege, a McLaren Electronic Systems több sorozat számára biztosít elektromos egységeket.

A Mercedes nem tervezi a szerepvállalást a Formula E-ben

A Daimler AG figyelemmel követi az elektromos világbajnokság alakulását, de nem kíván részt venni benne, mivel nincs kapacitása a szériára. Toto Wolff sportigazgató abban egyetért, hogy a közúti közlekedésben egyre nagyobb teret fog nyerni az alternatív hajtás.

A Williams is beszáll a Formula E-be

A komoly múlttal rendelkező Forma-1-es csapat sem maradhat ki az egyre jobban formálódó elektromos bajnokságból, és a múlt héten megállapodást írtak alá aFormula E-vel, melynek keretében ők fogják biztosítani az akkumulátorokat a 2014-ben rajtoló szériának.

Berlinben bemutatózott a Formula E

Németország is feliratkozott az elektromos bajnokság térképére, ezzel elkelt a 10 üres hely a versenynaptárban. Lucas di Grassi, a sorozat hivatalos versenyzője a német fővárosban kocsikázott.

Cameron Diaz és Leonardo DiCaprio is üdvözli a Formula E-t

A két hollywoodi színész Monacóban járt múlt hétvégén, ahol a Forma-1-es paccockban vendégeskedtek, és szót ejtettek a Formula E-ről is. A nevezetességek a jövőben az elektromos bajnokságot is promotálni fogják.

Di Grassi már a Formula E új autóját írja: csendes gumifüstölés

Lucas di Grassi egy bemutató keretében körzőzött a Spark-Renault SRT_01E-vel. A brazil versenyző, aki egyben a Formula E hivatalos pilótája, adott a gumiknak.

Ecclestone és a Formula E: az elektromos gépek csak fűnyírók

Bernie Ecclestone, aki a Forma-1 kereskedelmi jogait birtokolja, elmondta, hogy egyáltalán nem pártolja a 2014-ben induló Formula E ötletét. A 82 éves brit szerint az elektromos versenyautók leginkább a fűnyírókra hajaznak.