berlin

Teledisko: aprópénzért cserébe egy életre szóló élmény

Az emberi kreativitás határtalan. Ennek tökéletes bizonyítéka az, hogy olyan telefonfülkéket hoztak létre designerek, amelyben könyvtár van, illetve csináltak már olyan átváltoztatást is, hogy az egész fülke egy aranyhal tartály lett. Ám a legújabb projektben egy disco-t hoztak létre, amely lehetővé teszi mindenki számára azt, hogy kifulladásig táncoljon. A projekt neve: Teledisko.

Vertikális kert Berlinben

Két német építész együttműködéséből készültek el annak a látványos, fenntartható lakótoronynak a tervei, melyet Berlin keleti negyedébe terveztek.

Fenntartható családi ház

Az apró családi házban egyesítették a kreativitást, a fenntartható megoldásokat és különleges dekorációs elemeket, így egy sajátos hangulatú, mégis megfizethető és élhető otthon jött létre.

Vonathoz „kötözött” villanymini?

Egy éve európai piaci érkezését ígérték 2013-ra, egyelőre azonban csak tesztelik fogadtatását Németországban.

E-Car-Sharing rendszer Berlinben, Siemens munkatársaknak

A Siemens kibővíti a 2010 novemberében üzembe állított e-autó-flottáját. A flotta-tesztek „gazdája” az új Siemens szektorhoz (Infrastructure & Cities) tartozó „Mobility and Logistics” divízió.

Berlinben jó a levegő, Rómában kevésbé

Ismét kiadták a vezető európai nagyvárosok levegőtisztasági listáját. A nemzetközi környezetvédők által immár rendszeresen készülő jelentésben egyelőre 17 európai nagyváros szerepel, a bírálók ez alkalommal Berlin, Koppenhága és Stockholm levegőjét találták a legtisztábbnak.

A kis Audi E1 feltűnt Berlin utcáiban

A nagy hírű Audi a legújabb olyan autógyártó cég, amely környezetbarát autócsaláddal rukkolt elő, melynek a találó „E” nevet adták.

Nemzetközi zöld hét Berlinben

A mezőgazdaság, élelmiszeripar és kertészet kiállítása a 84 éves múltra visszatekintő berlini „Grüne Woche” nemzetközi vásár idén január 21 és 30 között kerül megrendezésre. Hazánk 1972 óta résztvevője a nemzetközi zöld hétnek.