bevétel

Az Alteo 200 forint alaposztalék mellett 200 forint rendkívüli osztalékot fizet

Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. közgyűlése 200 forint alaposztalék mellett 200 forint rendkívüli osztalék kifizetéséről döntött részvényenként, elfogadva az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát pénteken – tette közzé a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Az Alteo az energiapiaci árcsökkenés ellenére jól teljestett tavaly

Az energiapiaci árcsökkenés ellenére az Alteo konszolidált árbevétele 4 százalékkal, nettó eredménye pedig csupán 1 százalékkal maradt el 2023-ban az előző évitől, miközben az értékesített termékek és szolgáltatások egy részének árai ennél jóval nagyobb mértékben estek – közölte az energetikai szolgáltató és kereskedő vállalat az MTI-vel.

A víziközmű szövetség szerint a nem lakossági vízdíj emelését indokolta, hogy a bevételek nem fedezték a hálózat fenntartását

A szolgáltatók bevételei évek óta nem fedezik a hálózat, illetve az egyéb infrastruktúrák karbantartásának, rekonstrukciójának és bővítésének költségét, ez indokolta a nem lakossági vízdíj emelését a Magyar Víziközmű Szövetség szerint.

A villamosipari Forest-Vill rekorderedménnyel zárt 2022-ben

A villamosipari Forest-Vill Kft. eddigi legeredményesebb évét zárta 2022-ben több mint 20 milliárd forintos árbevételével, amely 33 százalékkal szárnyalta túl a megelőző évit – közölte a cég az MTI-vel kedden.

A Geely kínai járműgyártó rekordbevétellel zárta 2022-t

A Geely Auto Group kínai autógyártó rekordbevételt ért el tavaly a tartós chiphiány és a koronavírus-járvány ellenére – közölte a hongkongi tőzsdén jegyzett vállalat kedden.