BYD

DiCaprio egy kínai elektromos jármű gyártó reklámarca lesz

Leonardo DiCaprio már számtalan szerepet eljátszott, és nem csak a vásznon. Ő az ENSZ Békenagykövete, dokumentumfilm készítő, és a klímaváltozás egyik elhivatott aktivistája. A világ egyik legsokoldalúbb színésze most leszerződött a BYD-ehz, a kínai elektromos autó gyártóhoz.

Kínai hibrid autót dobnának piacra Európában

A kínai autógyártók egyre inkább arra törekednek, hogy Európában is megállják a helyüket és valami egyedivel álljanak elő.

Kínai villanytaxiba ülhetünk Londonban

A fejlett országok taxis és bérautós vállalkozásai a jelek szerint bíznak az alternatív üzemű járművekben, mi több, már a Kínában gyártott ilyen autókban is.

Nem az akkuk miatt égett ki az elektromos taxi

Májusban az egész világ azon csámcsogott, hogy Shenzen városában egy Nissan GT-R hulla részeg sofőrje teljes gázzal belecsapódott egy frissen üzembe helyezett BYD e6 típusú elektromos taxiba.

Felépült a világ legnagyobb energiatároló üzeme Kínában

Kína bejelentette, hogy felépült az az energiatároló üzem, mely állításuk szerint a legnagyobb a világon. A Hebei provinciai Zhangbei városában található 140 megawattos nap- és szélerőmű szomszédságában felépítet energiatároló 36 megawattnyi tárhelyet biztosít.