Cselekvési Terv

„Az utolsó tyúkólra is feltették a fotovoltatikus elemet”

Dr. Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkárral beszélgettünk a sokat emlegetett Nemzeti Cselekvési Tervről, a vízügy helyzetéről és a Belgiumban alkalmazott gazdasági ösztönzőről.

„Európai gondolkodásmódra lenne szükség”- interjú Dr. Forman Balázzsal.

Érdekes tényeket tudtunk meg Dr. Forman Balázstól, a Corvinus Egyetem Gazdálkodás Tudományi Karának docensétől. Önellátás, fűtéskorszerűsítés, EU-s elvárások a terítéken.

A magyar megújuló részarányi cél 14,65 százalék

Mintegy 1,5 milliárd euró hitelre lesz szükség, ha Magyarországnak a Nemzeti Megújuló Energia Hasznosítási Cselekvési Tervében lefektetett célok megvalósulnak – állapítja meg az ING Bank.

A türelem megújuló energiát terem

Továbbra sincs kész az ország megújuló energiákat is érintő beruházásait tartalmazó Nemzeti Cselekvési Terv javított változata.

BEE: a megújuló energia cselekvési terv teljesíthetetlen biomassza nélkül

Megvalósíthatatlan a megújuló energia hasznosításának cselekvési tervben vállalt 14,6 százalékos megújuló részarány teljesítése biomassza nélkül – állítja a Biomassza Erőművek Egyesülése (BEE) az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Bencsik János: szemléletformálási cselekvési tervvel is kiegészül majd az energiastratégia

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Nemzeti Energiastratégia elfogadása után szemléletformálási cselekvési tervet készít az energiatakarékosság és energiahatékonyság társadalmi elfogadottságának növelésére – jelentette be a klíma- és energiaügyért felelős államtitkár a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Gömörszőlős információs központjának átadásán szombaton.

Cselekedjünk együtt!

Megérkezett a várva várt Megújuló Nemzeti Cselekvési Terv (NCsT), melyet csütörtök délig véleményezhetnek a téma iránt fogékony érdeklődők.

Elkészült a Nemzeti Energiahatékonysági Cselekvési Terv

Elkészült a Nemzeti Energiahatékonysági Cselekvési Terv, amelynek elsődleges célja a lehető legnagyobb megtakarítás elérése a végső energiafelhasználásban a rendelkezésre álló források hatékony felhasználásával – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerdán az MTI-vel.

Hendikep

Képzeljünk el egy sportolót, aki a gátfutáson adottságai révén eleve hátrányból indul, ráadásul a pályára szándékosan több akadályt is kirak magának. Magyarország a versenypályán!

Jövőre elkészülnek az energiával kapcsolatos cselekvési tervek

A jövő év első negyedévére elkészülnek a nemzeti energiastratégiához kapcsolódó cselekvési tervek első változatai és a megvalósításhoz szükséges jogszabály tervezetek – jelentette be Bencsik János, a Nemzetfejlesztési Minisztérium energetikáért felelős államtitkára a pénteken Budapesten tartott sajtóbeszélgetésen.