csináld magad

Egy víznyerő automata története*

Négy gyermeket nevelünk egy társasházi lakásban, ami sűrű mosással, rengeteg vécéhasználattal, magas vízfelhasználással (havi 14-15 köbméter) jár. Ez rengeteg víz, és jelentős része a vécéöblítésre megy el! Egyszerűen vétek ivóvizet ilyen célra elhasználni. Ezért szeretnék egy egyszerűen kivitelezhető, de hatékony vízmegtakaritó, már működő megoldást bemutatni.

Pénztárca tejes- vagy üdítősdobozból – galéria

Újabb egyszerű, olcsó és okos ötletre bukkantunk a zseniális Instructables oldalán, ezúttal egy Tetra Pak dobozból elkészíthető pénztárcára. A pénztárca anyag- és eszközigénye nagyon kicsi, ráadásul még kézügyesség sem kell hozzá. Sőt, akár gyerekekkel is könnyedén elkészíthető.

Egyszerűen elkészíthető asztali tárhely

Ha abban a népkórságban szenvedünk, hogy soha nem látunk ki az asztalunk mögül az apró kacatok miatt, akkor igyunk kávét, vagy kezdjük el gyűjteni az automatás kávéspoharakat. Nem, egyáltalán nem azért, mert a kávéivás vagy egy furcsa új hobbi eltereli a figyelmünket az íróasztalon lévő kupiról – bár lehet, hogy így is működik –, hanem azért, mert az üres kávéspoharakból okos kis tárhelyet fabrikálhatunk.

Asztalka szinte bármiből

Csak a megfelelő eszközök kellenek hozzá: egy síkfelületű tárgy – ebből lesz az asztal lapja – és négy darab pillanatszorító, és kész is a lehető legegyszerűbb, házilag gyártott asztalka. Legalábbis az izraeli designer hallgató, Yael Zwickel így készíti egyedi és változatos bútorait.

Táska biztonsági övből

A biztonsági öv azért nagyon jó alapanyag, mert nagyon erős, nem szakad, így kifejezetten alkalmas táska-alapanyagnak. A török származású, Hollandiában tevékenykedő Zeynep Welink is nagyon jól tudja, nem hiába készítette egy egész kollekciót használt biztonsági övekből.

Ajándékötlet: fülbevaló gombostűből

Gondolom sokan vagyunk úgy karácsonykor, hogy bár az ajándékozás miatt érzett örömöt minél többször szeretnénk átélni, de se pénzünk nincs még egy kedves ismerősnek ajándékot vadászni, se ötletünk az ajándékot illetően. Ilyen esetben jönnek jól az egyszerű csináld magad tippek, így olcsó és különleges ajándékkal lephetjük meg közeli-távoli ismerőseinket.

Csináld magad bevásárlószatyor

A rég nem használt, esetleg hibás pólókból, trikókból bevásárlószatyrot készíteni nem csak környezetbarát dolog, de kevés kézügyesség szükségeltetik hozzá, és annál nagyobb örömet is okoz. Ajándéknak, vagy magunknak is készíthetjük, és ami hab a tortán: teljesen egyedi, ízlésünknek megfelelő környezetbarát szatyrunk lehet.