Dél-Afrika

Dél-Afrika nemzeti katasztrófaként kezeli az ivóvíz-krízist

Tovább tombol a szárazság Dél-Afrikában, ezzel a világ első olyan nagyvárosában, ahol a vízkészletek kritikusra csökkentek, tovább folytatódik a közdelem.

7000 műanyag palackból épült torony Dél-Afrikában

A világon minden percben egy millió műanyag palackot vásárolnak. 2021-re az éves fogyasztás elérheti a fél billiót. Erre az igen égető problémára kívánja felhívni a figyelmet az r1 nevű művész által készített plasztik torony.

Mérgezett orrszarvak

GPS és mérgek – az orrszarvúak illegális vadászatának megállítására a Rhino Rescue Project a szarvuk feketepiaci árat próbálja csökkenteni. Ázsiában az orrszarvúak szarva gyakran kábítószerként kel el, fogyasztói
mostantól kellemetlen meglepetésekre számíthatnak.

Újabb afrikai siker az orvvadászat elleni harcban

Chumlong Lemtongthai-t bűnösnek találták és 40 év börtönre ítélték Dél-Afrikában az illegális orrszarvú-kereskedelemben játszott szerepe miatt.

Konténer iskola Dél-Afrikában

Napenergiával működő, internetkapcsolattal, illetve minden hagyományos és modern iskolai kellékkel – padokkal, székekkel, laptopokkal, Galaxy táblagépekkel – ellátott, konténerekből kialakított és 21 diák befogadására képes iskola jött létre Dél-Afrika egyik vidéki régiójában a Samsungnak köszönhetően.

Repülő orrszarvúk

A kritikusan veszélyeztetett fekete orrszarvúk orvvadászoktól való védelme és szaporodásuk elősegítése érdekében a WWF 13 példányt telepített át biztonságos területekre idén októberben – szállításuk első látásra meglepő úton, helikopterrel történt.

Bilincsben Symphorien Sangha, a közép-afrikai orvvadászat egyik legfontosabb szereplője

Október elején kerítették kézre a kameruni hatóságok az elefántokra specializálódott csempészt és orvvadászt – a régió illegális vadkereskedelem elleni harcában kulcsfontosságú eredmény kapcsán a WWF arra ösztönzi az országot, hogy minél előbb állítsák bíróság elé Sanghát.

Dél-Afrika megújulóra vált

A Dél-afrikai Köztársaság 60 megawattos naperőművet épít az ország nagyszabású, a megújuló energiákban rejlő lehetőségek kiaknázását célzó kezdeményezésének első lépéseként.

Dél-Afrika első elektromos autója, a Joule

Dél-Afrika első elektromos autójáról először tavaly lehetett hallani, ám mostanra újabb információk derültek ki, és újabb képek készültek a környezetbarát autóról. Az ötajtós járművet a dél-afrikai magáncég, a 2005-ben alapított Optimal Energy fejlesztette ki, de a munkában a kormány is segítségére volt.