delfin

Ember módjára beszélgetnek a delfinek

A tudósok hivatalosan is megerősítették, hogy a két palackorrú delfin, Yasha és Yana úgy társalogtak egy felvételen, mint az emberek. Megvárták, amíg a másik befejezi a mondandóját, és jól kihallhatóan “szavakat” használtak, hogy “mondatokat” alkossanak. Ez az első bizonyíték, hogy a delfineknek van olyan fejlett a kommunikációs készségük, mint az embereknek.

Elpusztult a delfin pár fotó miatt

Kína egyik népszerű strandján delfin fulladt meg köszönhetően azon turisták hadának, akik mindenképp fotózkodni akartak a tengeri állattal.

Indiában betiltják a delfin-showműsorokat

Merész lépésre szánta el magát India a napokban; a világon negyedik országként betiltja a delfinekkel való szórakoztató műsorokat, melyet az állatvédők már régóta elfogadhatatlannak és erkölcstelennek ítélnek.

Delfin mentés a Jangce folyón

Kutatók vizsgálják a rücskösfarkú disznódelfinek, vagy más néven indiai tengeridisznók élőhelyeit és elterjedését a Jangce folyóban. A súlyosan veszélyeztetett fajnak mára csak 1800 példánya maradt, fogyatkozásuk legfőbb oka a túlhalászat.

A haditengerészet robottal helyettesíti a delfineket

2017-től a Knifefish, egy vezető nélküli vízalatti robot végzi majd az amerikai haditengerészet kötelékében az aknakereső delfinek és oroszlánfókák munkáját.

Noc, a beszélő delfin

Évtizedekkel ezelőtt, 1977-ben került fogságba a Noc névre keresztelt fehér delfin, amely a későbbiekben az amerikai haditengerészet tengeri emlősökkel foglalkozó programjának keretében San Diegóban élt.

Fegyveres és felderítő delfineket képez ki az ukrán haditengerészet

Tíz palackorrú delfin katonai célú kiképzésébe kezdett az ukrán haditengerészet Szevasztopolban – tette közzé csütörtökön a Ria Novosztyi helyi forrásból származó értesülésére hivatkozva a Korreszpondent ukrán hírportál.

Hallássérült delfinek?

A fukusimai katasztrófa után Németország úgy döntött, leállítja atomreaktorait és nagyobb hangsúlyt fektet a megújuló energiák, elsősorban a szélenergia felhasználására.

Klikkesedő delfinek

A delfinek zárt csoportokat, klikkeket alkotnak, tudásukat csak a csoporthoz tartozó társaikkal osztják meg – állítják a Georgetown Egyetem kutatói.

Új delfinfajtát fedeztek fel Ausztráliában

Ausztrál tudósok arról számoltak be, hogy egy eddig bejegyzetlen delfinfajtát fedeztek fel. Ilyenre már több mint száz éve nem volt példa. A Tursios australis-nak elnevezett delfinfajta nem csupán legújabb, de a legritkább fajta is, a biológusok úgy gondolják, hogy mindössze 150 egyed él belőle.