doboz

Amerika felfedezi az aluminiumdobozokat!

Az Amerikai Egyesült Államokban tavaly a használt alumínium dobozok több mint felét – 61 milliárd darabot – újrahasznosították.

Homlokzat alumíniumdobozokból

Már 2010 vége óta áll egy lakó-, illetve irodaépület Sanghajban, amelynek homlokzatát ezernyi üdítős doboz borítja. De az okos újrahasznosítást hirdető Can Cube nemcsak ezzel az egy megoldással szolgálja a környezet védelmét.

Kartondobozból designer szék

Egy egyszerű, mégis ötletes formából készült az a fotel, amelynek ülése és háttámlája is kartonból lett kialakítva.

Környezetbarát pizzásdoboz

Egy amerikai cég, amely fenntartható eszközöket gyárt gyorséttermek számára, bemutatta a Pi Pant, ami egy rozsdamentes acélkorong, amely kizárólag újrahasznosított anyagokból készül.

Lapra szerelt bringa

Lapra szerelt kerékpár? Ma már nem csak a bútorok kiváltsága, az alábbi kétkerekűt ugyanis bárki össte tudja magának szerelni alig egy óra alatt.

Travelbox – nappali egy dobozban

Az utazás lehet egy spontán ötlet és ha nem szeretnél idegen ágyában aludni, akkor vidd magaddal az ágyadat. Ez elsőre elég furán hangzik, de egy új találmánynak köszönhetően, magaddal tudod vinni az ágyadat, székedet, asztalodat egy szekrényt és még a kerékpárod is. Praktikus esetben az egésznek a súlya annyi, mint egy átlagos felnőtté, de járművel bárhova el tudod szállítani anélkül, hogy meg kéne erőltetned magad.